2013. szeptember 6., péntek

Melyik a jobb patron? Az eredeti, drágán, vagy a foruse, sokkal olcsóbban?


Tisztázzunk fogalmakat: 


- Eredeti az a toner, amelyiket a nyomtató gyártója gyárt. Ha tehát Xerox nyomtatód van, a Xerox gyártja az eredeti tonert.
- ForUse jelölésű minden toner, amit más gyártó gyárt. Akkor melyiket vedd meg? 


Nagyon sokszor kapjuk azt a kérdést, hogy a foruse, és az eredeti, ugyanaz a minőség?Minden esetben elmondjuk az igazságot: nem.

Az eredeti gyártók hihetetlen pénzt költenek fejlesztésre, innovációkra: melyeket egyébként majd te fizetsz meg, amikor megveszed az eredeti terméket. Az utángyártott kellékek soha nem az eredeti alapanyagokkal vannak felújítva, de nem kell megijedni. Attól, hogy utángyártott, még nem történik meg az, hogy ami a monitorodon piros volt, azt kéknek nyomtatja. :-)
Sőt, vannak akik esküsznek rá, hogy az utángyártott jobb. De mindenképp olcsóbb.
A kompromisszumot neked kell meghoznod: döntsd el, hogy az-e a legfontosabb, hogy a színek hajszálpontosan, tökéletesek legyenek (mert grafikus vagy, és kötelező) vagy elég, ha majdnem tökéletesek?

Mi azt mondjuk, hogy jobban megéri az utángyártott. Ha nem a tökéletes minőség a fontos, mert akkor az eredetit javasoljuk.

Mennyit bír a toner vagy patron? 
Elterjedt rémhír, hogy az utángyártott patronokban alig van tinta, vagy por, hiszen mi mástól lennének ilyen olcsóak?  Ez azonban nem igaz, sőt: nagyon gyakran az utángyártottal többet (de minimum ugyanannyit) fogsz tudni nyomtatni, mit az eredetivel. Gondolj bele: az eredeti patron ára, nem azért magasabb, mert több a tinta benne: hanem a fejlesztési költségek miatt. Az utángyártott – ugye tudjuk – nem fejleszt. Mi oka lenne kevesebb tintát tenni a patronba? Inkább többet tesz, mert ő azzal akar versenyezni, hogy megmutatja neked: nézd, olcsóbb vagyok, és többet is tudsz nyomtatni!

Érdekel miképp mérik a kapacitást? Olvasd el itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése