2015. április 24., péntek

3D puzzle modellek

Mint minden: idővel a puzzle-játékok is fejlődnek. Amíg pár éve még remek szórakozás volt a két dimenziós puzzle, a mai trend a 3D puzzle.

A 3D puzzle
A 2D puzzle-hoz régen, a kitartáson kívül nem sok kellett: addig rakosgattad, amíg vagy el nem veszett belőle 3-4 darab, ezért sosem sikerült, vagy amíg össze nem raktad valahogyan. Amikor pedig kész lett, két lehetőséged volt: vagy szétszeded a puzzle-t és újra összerakod, vagy valahová eltetted porosodni. Extrém esetben kiraktad a falra, de lássuk be, egy kép jobban mutat. A 3D puzzle nem ilyen.

A 3D puzzle olyan, mint egy makett. Először is: térbeli. Ezért ha összerakod az Eiffel tornyot, a Santa Mariat, vagy akár a Szent Péter Bazilikát, vagy akár egy földgömböt: megalkotsz egy tárgyat, ami a szobád, irodád dísze lesz. Abban is különbözik a 3D puzzle a 2D puzzletől, hogy a 3D puzzle, tényleg egy dísztárgy lehet.

Mi kell a 3D puzzlehoz?
A 3D puzzlehoz semmi segédeszközre nincsen szükség csak egy kis térlátás kell hozzá. Nem csak lefelé és felfelé, 2 síkban kell gondolkodnod, hiszen a 3D puzzlenak van térbelisége is. Mivel térbeli, sokkal élet hűbbek, nagyobbak, érdekesebbek, és egyes esetekben tényleg kifejezett díszei lehetnek a lakásodnak: van például olyan 3D puzzle, amiben lámpa is van (LED), meg tudod világítani.
A 3D puzzle-ok ráadásul elvonatkoztatnak a „napraforgó, réten”, a „szép sárga naplemente” koncepciótól: a 3D puzzleból simán kirakhatsz hajót, velociraptort, pisai ferde tornyot, vagy bármilyen valós, építészeti remekművet is.


Mennyire nehéz kirakni?
Ezt te tudod megválasztani. A kirakóinkon látod a darabszámot (egyértelmű, minél kevesebb darabból áll, annál egyszerűbb) és azt is, hogy a gyártó szerint mennyi idő kirakni. Sőt: feltüntetjük, a nehézségi fokát is, ami nem biztos, hogy összefügg azzal, mennyi az az idő, amennyit rá kell fordítani, és mennyi darabból áll. Erre érdemes figyelned.

Kinek ajánljuk?
Mindenkinek. Ajánljuk Neked, ha megvan benned a kreativitás, és az alkotási vágy. Mondhatnánk, hogy otthonosabbá teszi a lakásod egy Santa Maria a konyhában, de nem akarunk fura ötleteket adni. Jó lehet a gyerekeknek: főleg azért mert van lányos, és fiús, sőt uniszex 3D puzzle is.
Összességében annak ajánljuk, aki szeretne nagyon, de tényleg nagyon jól szórakozni úgy, hogy közben alkot. Mert aki kirakta: büszke lesz magára.


Nem drága?
Nem. A legtöbb 3D puzzle ára körülbelül 2 doboz cigi. Egy üveg finomabb bor. Vagy mondhatnánk 5 BKV jegyet is. Mondjuk sokkal egyszerűbb, ha leírjuk: már 750 forinttól tudsz vásárolni nálunk.
Kattints: válaszd ki azt apuzzlet amelyik neked a legjobban tetszik.

Garantáltan nagyon jól fogsz szórakozni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése