2014. március 22., szombat

-Epson SX fej és géptisztítás

Az oldal és a cikk átköltözött a www.webaruhaz.hu/blog oldalra, rögtön átirányítunk oda.

14 megjegyzés:

  1. Ez valószínűleg csak mese, ott voltam a nyomtatómmal, azt mondták szorgalmasan csináljam a szoftveres fejtisztítást (20-30 -szor) és jó lesz, ŐK SE TUDNAK MÁST CSINÁLNI!!!! Mondjuk rendes volt a srác, mert ezért fizethettem is volna, de ezt ingyen is meg tudom oldani otthon

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miután ez a széria már megközelítőleg 5 de inkább 10 éves, sokkal több munkaórát nem ér (vagyis senki nem fizeti ki, ha 2 napig dolgozik egy ember rajta). Ma is javíttatható egy Trabant, de olyan árban, mintha Opelt vagy hasonlót javítanának, a munkaideje senkinek sem lett olcsóbb.
      SX-es gépet már mi sem szedünk szívesen szét, de tanácsot ingyen adunk, mi oldhatja meg a gondot, ha az nem úgysem ér 10-15.000 forintot a javítás senkinek...

      Törlés
  2. Jó napot nekem a fekete tintát nem nyomtatja a többi szín jó. Mit lehet vele kezddni? Ujra telepítettük a drivert fej tisztitàst is végeztünk de csk nem jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fentiek szerint szétszedni, kitisztítani. Házilag nem biztos hogy érdemes nekiállni, ha szükséges szervizünk ad ajánlatot.

      Törlés
  3. Kedves Bánffy Szabolcs


    Nekem egy Epson Stylus 410-es nyomtatóm van. Már egy patronszettet (CMYK) ellőttem tisztításra, de nem tisztul a rendszer. Úgy kezdőtőt, hogy (Én rendesen használom a nyomtatót.) 5 lapot teljesen jól ki is nyomtatott. Előtte való nap 6-ot, az előtt 12 oldalt. Tehát van használva a masina. Módjával. Na, most. Akartam 8 oldalt kinyomtatni. 5 oldal után a bíbor megadta magát, aztán a sárga, majd a cián. Amikor a fekete is hol itt hol ott nyomtatott, akkor már mérges voltam. A patronok 2/3-on voltak. El is szúrtam az összeset a fej szoftveres tisztítására, de nem változott a helyzet. Vagyis jobban mondva alig. A kék már jobb kicsivel, de nem jó az új garnitúra patronokkal. Mit csináljak? Vegyek egy Epson WorkForce WF-2510WF nyomtatót vagy további fejtisztítást végezzek?
    Engem az zavar, hogy nem állt a nyomtató és azért nem jó a nyomtat. Pont, hogy használva volt és mégis ezt művelte velem.
    Ha már írok, akkor megkérdezem, hogy egy Windows 10-et használó, hetente 30-50 lapot kinyomtató, többet szkennelő (600dpi-ben) mint nyomtató emberkének mit ajánl? Az Én (mint nyomtatásilag, szkennelésileg) igényemet kielégítette ez az Epson sx410 gép, de egy WiFi -s multifunkcionális gép már jobb lenne. Ezt típust néztem ki: Epson WorkForce WF-2510WF, de sajnos ez sem mai típus. Ez talán nem annyira nagy gond, ha a minősége nem rosszabb. Epson oldalán megnéztem, hogy van-e Win 10-es drivere. Van. Amúgy mi a véleménye erről a masináról?
    Válaszát előre is köszönöm.

    Üdv
    Szabó Balázs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Balázs!
      Mindent tudó nem vagyok :) de ha folyamatos használat mellett egyszer csak elkezdett kihagyni és a fejtisztítás sem segít 2 lehetőség van.
      1, Nagyon rossz minőségű a patronban a tinta (manapság a T071 sorozat már nem igazán kűzd gyermekbetegségekkel, szinte kizártnak tartom)
      2, egyszerűen elfáradt a fej vagy a fejben egy tömítés..
      Nem igazán érdemes sajnos már a kora miatt szervizelni sem. Közelebb van a 10 évhez mint az 5 höz a konstrukció.
      WF-2510 már kifutott. Ebből (mint bármelyik tintásból) használtat venni, eléggé lutri. Nem javaslom, ha csak nem ismerőstől aki megbízható. 1-2 hónapig nem használták és mindjárt 10 ezres javítás vár rá..
      Manapság kapható BÁRMELYIK gép többet fog tudni sebességben és minőségben mint az SX410.
      Nem túl elterjedt (kevés van forgalomban) a 2510-es gépből, de amúgy semmi gond nincsen velük. Olcsón üzemeltethető..
      Ha sikerül belőle egy szép példányt kifogni érdemes lehet!

      Törlés
  4. Köszönöm a választ.
    Használt gépben nem gondolkozok, mert az tényleg lutri. Ha már kiadok pénz valamire, akkor...
    Az árukeresőben ez a 2510-es 24800 Ft. A 410 -es valóban nem egy mai darab. 9 éve nyüstölöm. Úgy néz ki, megkockáztatom ezt a 24800 Ft-ost. 50 ezret nyomtatóért, azért nem adnék. A mostaniak 50-től kezdődnek. Igaz, azt ígérik a reklámanyagban, hogy 1-2 évig nem kell patront cserélni, de az ördög nem alszik.

    VálaszTörlés
  5. 2510 ennyiért jó ár, ha még valakinek van beragadva készleten!
    Az 50e feletti gépek (WF sorozat) valóban nem kell sokáig patront cserélni, 4.000 oldalasak (igaz a gyárilag hozzá kapott 700 oldalas csak). Mi is használunk ilyen gépből többet is, szerethető! :)
    De otthonra felesleges..

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!
    Nekem egy 7éves Epson DX4000-es nyomtatóm. Kb5 éve nem volt vele nyomtatva, ez idő alatt biztos beleszáradt a tinta és a nyomtató karbantartási profilja szerint megtelt a hulladék tinta tárolója és kinyomtatta a gyárilag megszabott x oldalszámot. Nos szeretném újra használni. Hogyan lehetne szerintetek helyre hozni vagy talán vegyek inkább egy újat.
    Köszi Róbert!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      5 év rengeteg, 99% kuka a fej, de ez még a kisebb gond :) A hulledékgyűjtő (működő) resetelő programja 9000ft/alkalom és az csak a program nullázása.
      Összességében olcsóbb egy új nyomtató, mint az említettet rendbehozni. Nem igazán van értelme vele foglalkozni már sajnos.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Helló!
      Sikert értem el a nyomtatómmal! Sokat olvastam már régen is van e olyan szervíz vagy hogyan lehet házilag rendbe hozni és eszembe jutott hogy fecskendővel átmostam akkor a fúvókákat a nyomtató darabokra szedése nélkül. Azt olvastam a sima víz is megfelel hát így tettem, de a szoftver ugyanugy kuka volt így nem tudtam jó lett e amit tettem. Most elővettem ugyancsak kb 5éves de bontatlan patronokkal(nem is tudtam hogy van) keresgéltem és megtaláltam újra a WicReset nevű progit, webárúházak szerint kb 3500Ft ért lehet vásárolni licens kódot,de olvastam egy fúrumon hogy kód helyett "trial" beírással 90%osra állítja a nyomtató szoftverét, így is lett (most 54%on áll a progi szerint) és kipróbáltam. Mind a 4 szín jó volt csak hiányos. Pár fejtisztítás és szinte 90%osak a színek. Vásároltam hozzá tisztító folyadékot és ugyancsak átmostam a fúvókákat és gyönyörű színes képet nyomtatott nekem! Az jutott eszembe hogy a sima víz nem tett e kárt a fejben rozsda pl. De műxik ugyhogy sikert értem el. Többek között ez a topik is fontos tippet adott számomra ugyhogy köszönöm!
      2 mintakép tescos fényes fotópapíron
      https://kephost.com/images/2017/11/10/IMG_20171110_222741.jpg
      https://kephost.com/images/2017/11/10/IMG_20171110_222803.jpg


      Üdv Róbert

      Törlés
  7. Üdvözletem! Szeretnék vásárolni egy Epson L805 nyomtató fejet, és a kábelt hozzá! Tudna ebben segíteni?
    Tisztelettel,
    D.Gábor

    VálaszTörlés
  8. egy UV nyomtatóba cserélném ki, sajnos a fehér festéket alig a színeseket is rossz minőségben nyomtatja, de a gép számlálója szerint 19373 oldalt nyomtattunk már vele.
    Próbáltam átmosni többször tisztítottam a fejet, de érdembeli javulás nincs! a legnagyobb hibája, hogy nyomtatáskor a kép széleit ködöli, és nem éles a kép sem! Üdv. Gábor

    VálaszTörlés