2013. október 28., hétfő

Folyamatos Tintaellátó Rendszer (CISS)

A Folyamatos Tintaellátó Rendszer (CISS) egy olyan eszköz, mely alkalmas nagy mennyiségű színes nyomtatáshoz, színes másolatok készítéséhez, azonnali nyomtatáshoz és más promóciós anyagok nyomtatásához.

A Folyamatos Tintaellátó Rendszer egy a tintát tartalmazó tartályból áll, ami szilikon csövek segítségével kapcsolódik a az eredetivel megegyező patronokkal. A rendszer lelke a kiváló minőségű tinta használata, ami minden híreszteléssel ellentétben, gyakorlatilag beszerezhetetlen. Léteznek jók, jobbak de egyik sem közelíti meg valójában az eredetinek a minőségét.

A rendszer maga, viszont ideális otthoni és munkahelyi használathoz. A használat során jelentősen csökkenthető a nyomtatás költsége és jelentős időt takaríthatunk meg a nagyméretű tartályoknak köszönhetően a színes nyomtatás során. A külső tartályok űrtartalma (egyenként 60-80 ml) átlagosan 8-szor nagyobb, mint a normál patronok. Ha számításba vesszük, hogy egy A4-es méretű fotó kinyomtatásához átlagosan 1-1,5 ml tinta szükséges, akkor a rendszer használatával fotók százait nyomtathatjuk ki folyamatosan. A tartályok feltöltése a nyomtatás során is lehetséges.

A Folyamatos Tintaellátó Rendszer működési elve igen egyszerű: a nyomtatófejet egy külső tartályból, rugalmas vezetékek segítségével folyamatosan tintával látja el. A tintával való folyamatos ellátás a patronban csökkenti a nyomást, miközben a tintaszint csökken a nyomtatási folyamat során.

A Folyamatos Tintaellátó Rendszer előnyei:

  • a külső tartályok kapacitása 10-20-szor nagyobb, mint a normál patronoké;
  • az utántöltéshez nem szükséges eltávolítania a patronokat a nyomtatóból, így nem kerül levegő a nyomtatófejbe, növelve annak élettartamát. És köztudott, hogy ez a nyomtató legdrágább alkatrésze;
  • óriási megtakarítás!
A Folyamatos Tintaellátó Rendszer hátrányai:
  • Nehéz jó minőségű tintához jutni
  • Figyelem! A CISS rendszer használatával a nyomtató elveszti gyártója által nyújtott garanciát. 
A Folyamatos Tintaellátó Rendszer legjobb megoldása:

Eredeti Epson (gyári) CISS rendszerrel szerelt gép üzemeltetése. IGEN már léteznek! "L"-es sorozatnak hívják, ezzel a rendszerrel együtt garanciális, eredeti festék vásárolható hozzá (70ml ~2000 ft).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése