2013. október 7., hétfő

Ki ne szeretne olcsóbban nyomtatni?

Bár nekünk az lenne a legjobb, ha az egész világ egyszerre, és hirtelen elkezdene nyomtatni: magunk ellen beszélve szeretnénk adni neked tippeket, hogyan nyomtass olcsóbban? Érdekel?

1: Nyomtass egy oldalra sokat J
Lehet prezentáció, vagy szöveg: nyomtass egy oldalra többet. Sokan egyáltalán nem használják printerük azon beállítását, ami arra való, hogy a dokumentumot „zsugorítsa”, tehát nagyjából 50-70%-ra csökkentse a méretet. Ha tudsz 50%-ot csökkenteni, az feleannyi tinta, idő. Próbáld ki.

2: Nyomtass fekete fehérben
Ha belegondolsz, rájössz, hogy sok esetben a bőven elég egy doksit fekete fehérben kinyomtatni. Most, komolyan azért fogyjon a színes patron, mert te az aljára húztál egy vastag kék csíkot, ami szerinted ott jó, de növeli az árat? És ha az szürke? Egyrészt elegáns, másrészt nem színes J

3: Ne nyomtass ki mindent!
Ha találsz egy weboldalt, amin érdekes a tartalom: control c, és control v: másold át wordbe a szöveget. Miért printelnéd ki a fejlécét, láblécet,a  bannereket, ráadásul mind színesben, egy oldalra, azért, mert van 5 sor hasznos info?

4: Használj okos programokat
A neten sok olyan programot találsz, amelyek ingyen letölthetőek, és pillanatok alatt megtanulod a használatát, itt van mindjárt az aardvark. Ez arra való, hogy minden olyan felesleges dolgot kidobj például egy weboldalról, ami csak fogyasztja a tintát. Kattints, hátha neked is hasznos, itt a linkje: http://karmatics.com/aardvark/

5: takarékos beállítások.

Szóval.. azok tényleg arra vannak kitalálva, hogy takarékoskodj. Majd minden nyomtatásnál van draft funkció: ilyenkor optimalizál a nyomtatód, és nem fog több színből szép feketét nyomtatni: gondolkodik és megoldja J, negyedannyi tintából. Ha valaminél fontos a szépség: kapcsold vissza.

Keresd azokat a nyomtatókat ahol fel van tüntetve a draft, safe, eco, takarékos nyomtatás lehetősége. Másképp hívja minden gyártó ezeket a menüpontokat. Az Epson nyomtatóknál draft általában a jelzése, a Samsung eco-nak hívja, és így tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése