2009. november 4., szerda

Mi kezdhető az üres kellékekkel?

A tonereket és egyéb festékpatronokat a legtöbb ilyet forgalmazó cég visszaveszi, esetleg feltöltethetjük, vagy magunk is feltölthetjük. (ezet előnyeiről, hátrányairól irunk még késöbb). A legtöbb tonerre szakosodott cég foglalkozik az üres tonerek visszavételével is. 0-800.- Ft közötti árat fizetnek egy-egy darabért típustól függően.

Sokaknak csak probléma az így keletkezett hulladék hulladéknak látszó tárgy :-) ugyanis, amíg egy termék újra hasznosítható addig nem tartozik a hulladékok közé!! Amennyiben leadjuk, eladjuk, vagy újrahasznosíttatjuk addig a pontig az nem hulladék.

Persze azért ez nem feltétlenül a meggazdagodáshoz vezető út., de ha csak a szállítási költésget, vagy valamennyi kedvezményt visszakapunk, az is valami - és a hulladék üres kellékanyag nem foglalja a helyet. Sőt a környezetért is tettünk valamit. -mert amíg a kukában végzi akkor bizony hulladékká válik!

Fontos! A kiürült kellékanyagok átvételéről készíttessünk jegyzőkönyvet, (vagy átvételi elismervényt) ugyanis ezt a selejtezési jegyzőkönyv mellé kell csatolni. Ennek hiányában be kell tudni mutatni a leselejtezett eszközöket.

A legtöbben csak lustaságból, vagy egyszerűen a  -még én bajlódjak vele, elvigyem stb- elv alapján nem igazán foglalkozik az üres tonerek, tintapatronok kérdésével. Ennek fényében találtuk ki, hogy amit tudunk mi megteszünk helyettük.

Visszahozatjuk, és visszaváltjuk! Nem kell mást tenni, mint összeírni, kitölteni egy formanyomtatványt (a weben), és másnap megy érte a futár. Elhozza, másnap pedig érkezik az email a jóváírásról.
Részletek itt: www.hasznalttoner.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése