2014. szeptember 27., szombat

Amikor megszületik az édesanya

Azt valljuk a webaruhaz.hu-nál (ahol helyes lányok is dolgoznak, akik valószínűleg anyukákká válnak előbb-utóbb), hogy amikor az első baba megszületik, nem csak egy új földlakó születik: hanem vele együtt az édesanya. Az édesanya, akinek abban a percben megváltozik az élete. Abban a pillanatban semmi nem lesz fontosabb, mint a gyermek.

A baba születése.

A baba születésére nem lehet időben elkezdeni a felkészülést. Kiságy, pelenka, rugdalózó, új tapéta, gyerekszoba bútorok, ilyen kis maci, olyan kis alvóbaba, zokni. Egyszerre csodás, és egyszerre kimerítő feladat. Rohangálni, beszerezni, eldönteni, utána olvasni: mindezt úgy, hogy lehet, hogy a kislány/kisfiú fittyet hány arra mikor kellene születnie: és egyszer csak 3 héttel hamarabb megérkezik. Tudom milyen. Három lányom van. :-)

Az anyuka születése
Azt mondják, az anyukák mindig túlaggódják a dolgokat: szerintem ez nem igaz. Egy kisgyerek törékeny, óvni, védeni kell. Nincs szülő, aki ne szerezne be babájának, és az anyukának egy légzésfigyelő baby monitort, hogy hallja ahogy a csöppség a másik szobában szuszog. Mindaddig úgy tűnik, hogy a cumisüveg melegítő is úri hóbort, ameddig ki nem próbálod. Sőt, idővel rájössz, hogy milyen hasznos az olyan cumisüveg melegítő, amit autóban is használhatsz. Egy bébi sokáig pépeset eszik. Megvásárolhatod a boltokban a bébi tápszert, de sokkal jobb, ha otthon csinálod meg: erre nagyszerű eszköz a bébiétel aprító. Ha babádat mérni is fogod (ezt a védőnő is kötelezővé teszi) ehhez elengedhetetlen lesz egy digitális csecsemőmérleg. Ha szerencséd van, nem lesz beteg, de egy digitálishőmérő is jó ha van a háztartásban. Az elektromos mellszívóra pedig azért lesz szükséged, hogy tehermentesítsd anyukát: egyrészt a kellemetlen fájó melltől, másrészt ha lefejtük a tejet, és megfelelően tároljuk néha-néha apuci is felkelhet a síró csöppséghez. Igen. Az éjszaka közepén.

Arra is érdemes gondolni, milyen gyenge egy pici immunrendszere: sterilizálni kell acumisüveget: sok lehet rajta a baktérium. Egy univerzális gőzölős sterilizáló készülék is jól jöhet, ahogy jelzőfény a szobába (ha a baba nehezen, csak fényben alszik el) vagy aranyos plüssjátékok, netán ahogy cseperedik egy ajtótámasz: nehogy baleset érje.

Szerezz be mindent:
Mindent beszerezni lehetetlen. De meg kell próbálni. Mi azzal tudjuk segíteni ezt az egyszerre csodálatos, de nehéz pár hónapot, hogy mindig itt állunk mögötted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése