2014. szeptember 13., szombat

Miért érdemes vérnyomásmérőt venni?


A vérnyomásból eredő problémák Magyarország egyik vezető betegségei. Az alacsony vérnyomás könnyen látszik az egyénen (hiszen túl nyugodt, nehezen lehet felidegesíteni, halvérűnek szokták mondani) míg a magas (hacsak nem kirívó az eset) kevésbé, pedig sok veszélyt hordoz magában.

A magas vérnyomás
Az, hogy valakinek magas a vérnyomása nehezen derül ki, hiszen nem minden esetben látszik. Legegyszerűbben úgy lehet megtudni, hogy van a háztartásban egy vérnyomásmérő. A vérnyomásmérő nem haszontalan eszköz, hiszen a magas vérnyomás vezethet szívinfarktushoz, sztrókhoz, vagy szívelégtelenséghez is.

A vérnyomásmérővel azonban naponta többször, anélkül, hogy orvoshoz mennénk, ellenőrizhető hogy a vérnyomásunk megfelelő-e?

Az alacsony vérnyomás (amikor a vérnyomásmérő 100/60 alatti értéket mutat) nem probléma, hacsak nincsenek szervi tünetek (szédülés, émelygés).

A vérnyomásmérő
A modern vérnyomásmérők nagy pontossággal mérik meg a vérnyomást. Az első érték a szisztolés érték (ez azt mutatja meg, hogy mekkora az erekben a nyomás amikor a szív épp pumpál) a másikat pedig akkor olvassa le, amikor a szív elernyed.  A vérnyomásmérőt mindig akkor használja, amikor a test nyugalomban van (tehát például ne futás után) mert úgy mutatja a helyes értéket.

Előzd meg a problémákat. Nézd meg vérnyomásmérőinket, gondoskodj egészségedről.


Az otthoni vérnyomásmérő arra is alkalmas, hogy az orvosnak kiegészítő mérések eredményeit meg tudd mutatni, természetesen ehhez fel kell jegyezni a vérnyomásmérővel mért értékeket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése